Raad van Kinderen Groningen van start

GRONINGEN - Wethouder Jeugd Mattias Gijsbertsen opent donderdag 5 oktober de eerste vergadering van de Groninger Raad van Kinderen. Plaats van handeling is de nieuwe raadzaal van het stadhuis.

De Raad van Kinderen bestaat uit 33 kinderen die zich het afgelopen voorjaar hebben aangemeld na een wervingsactie van de gemeente. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen; aangevuld met leerlingen uit de eerste en tweede klas van middelbare scholen uit Stad. De Raad van Kinderen gaat, tot november 2018, vooral meedenken en de gemeenteraad adviseren over oplossingen voor kinderen die opgroeien in armoede. De vorige week geïnstalleerde kinderburgemeester Javano Zwiers en loco-kinderburgemeester Rosalyn Martina zijn de voorzitters van de Raad van

Pilot

Groningen is één van de vijf gemeenten in Nederland die start met de pilot Raad van Kinderen. Via de pilot leren kinderen in de praktijk hoe politiek en besluitvorming werkt. Bovendien oefenen de jongeren met samenwerken, debatteren en presenteren. Hierbij leren ze om hun creativiteit om te zetten naar concrete ideeën en voorstellen.Kinderen.

Programma

Het openbare programma begint om 15.00 uur. De opening van de Raad van Kinderen is om 15.20 uur. Om 15.45 uur uur start een besloten programma. Daarin staat onder meer een eerste verkenning van het thema armoede gepland.