Programmeercursus voor vluchtelingen en uitkeringsgerechtigden

GRONINGEN - Stichting Groningen Verwelkomt start met een zes maanden durende programmeercursus Redevelop voor vluchtelingen en uitkeringsgerechtigden.

Groningen Verwelkomt zoekt voor deze pilot, die 8 november met tien deelnemers van start gaat, programmeurs die als vrijwilliger online of offline als vraagbaak kunnen dienen. Deelnemers leren de programmeertalen HTML, CSS, PHP, Java en MySQL.

Tekort aan programmeurs

“Het tekort aan programmeurs op de arbeidsmarkt wordt steeds groter”, weet voorzitter Zoia Albert, zelf IT-student aan de Hanzehogeschool Groningen, “terwijl statushouders op zoek zijn naar ontwikkelingskansen om een betaalde baan te bemachtigen.” De deelnemers doen niet alleen programmeerskills op, maar leren ook de Nederlandse taal beter spreken en ontdekken de Nederlandse werkcultuur. Na een half jaar begeleidt de stichting de deelnemers naar een werkervaringsplek, een baan of een opleiding.

Samenwerking

De stichting wordt ondersteund door freelance online marketeer en e-commerce consultant Henk Boersema. Groningen Verwelkomt staat open voor samenwerking met het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en andere initiatieven op dit gebied.