Hanzehogeschool op 4 in Elsevier Beste Studies

GRONINGEN - De Hanzehogeschool Groningen staat net als vorig jaar op de vierde plaats van de brede hogescholen.

De opleiding met de meeste tevreden studenten van Nederland is de bachelor Dans van de Hanzehogeschool. Vier opleidingen staan in de top tien van ‘beste docenten’ bij kleine opleidingen. Dat blijkt uit de nieuwe editie van het onderzoek Beste studies van Elsevier Weekblad.

Beste Studies

Van de 48 beoordeelde voltijdopleidingen van de Hanzehogeschool Groningen krijgen 21 opleidingen met een bovengemiddeld oordeel van de eigen studenten, twintig een gemiddelde beoordeling en zeven een lagere beoordeling dan gemiddeld. Dertien opleidingen behaalden de nummer 1 positie in hun categorie: Small Business & Retail Management, Docent BKV, Logopedie, Toegepaste Psychologie, Chemische Technologie, Dans – Amsterdam, Dans – Groningen, Docent Dans – Amsterdam, Sociaal Juridische Dienstverlening, Mondzorgkunde, Bio-Informatica, MBRT en Management in de zorg.

Bachelor Dans nummer 1

De Hanzehogeschool Groningen heeft de opleiding met de meeste tevreden studenten van Nederland. De bachelor Dans van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts heeft 95 % tevreden studenten. De vestiging in Amsterdam en Groningen delen de eerste plaats. De bachelor is de nummer 1 van de 2126 beoordeelde hbo-, wo-bachelors en wo-masters.

Beste docent

Nieuw dit jaar zijn de ranglijsten ‘beste docenten 2017’ voor de grote, middelgrote en kleine opleidingen. De docenten zijn beoordeeld op hun bekwaamheid, inzet, bereikbaarheid en begeleiding. In de categorie kleine hbo-opleidingen heeft de Hanzehogeschool vier opleidingen in de top 10 van de ranglijst, namelijk Docent Dans – Amsterdam (1), Docent Dans – Groningen (4), Dans – Groningen (6) en Management in de Zorg (10).

Elsevier Beste Studies

Speciaal voor scholieren die volgend jaar een bacheloropleiding in het hoger onderwijs kiezen en bachelorstudenten op zoek naar een geschikte master vergelijkt Elsevier Weekblad 2126 opleidingen. Waar zijn studenten het meest tevreden over de faciliteiten, het onderwijs en de organisatie? De beoordeling berust op een eigen bewerking van de Nationale Studentenenquête, waaraan ruim 280.000 studenten meededen.
Het gehele onderzoek is te bekijken op www.elsevier.nl.