Alexander Grit lector Ondernemen in Verandering

GRONINGEN - De colleges van bestuur van de Hanzehogeschool Groningen en het Alfa-college installeren dr. Alexander Grit woensdag 11 oktober als lector Ondernemen in Verandering. De installatie vindt om 16.00 uur plaats in de Energy Barn op de Zernike Campus.

De beide onderwijsinstellingen werken in dit nieuwe lectoraat samen aan de complexe vraagstukken die het gevolg zijn van de globalisatie en digitalisering van de 21ste eeuw. Doel is het versterken van de vitaliteit van ondernemerschap in het noorden van Nederland. Zowel voor de Hanzehogeschool Groningen als het Alfa-college is ondernemerschap een speerpunt. Betrokkenen zien het lectoraat Ondernemen in Verandering als de verbindende schakel tussen het Alfa-college, de Hanzehogeschool Groningen en de ondernemerspraktijk. De samenwerking gaat de huidige onderzoeken over het thema ondernemerschap bundelen en versterken. Binnen het lectoraat werken onderzoekers en studenten nauw samen met ondernemers en overheden.

Alexander Grit

Alexander Grit (1970) is in 2010 aan de Management School van Strathclyde University in Glasgow gepromoveerd op het onderwerp ‘De dynamiek van gastvrijheidsruimten.’ Hij is zijn loopbaan begonnen als consultant bij Elsevier Opleiding en Advies en Ernst & Young. Daarna is hij nationaal en internationaal bij onderwijs- en onderzoeksinstellingen gaan werken. In zijn werk als onderzoeker heeft Grit gewerkt aan het versterken van de innovatiekwaliteit van de regio en heeft hij intensief samengewerkt met studenten, docenten, ondernemers, overheden en kunstenaars.