Marc Maris nieuwe directeur Jonge Harten

GRONINGEN - Marc Maris (1987) wordt de nieuwe directeur van Stichting Jonge Harten. Maris volgt per 1 december Marga Kroodsma op.

Marc Maris groeide op in het Drentse Norg. Hij studeerde Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Als artistiek medewerker van de Nederlandse Dansdagen en dramaturg werkte hij met verschillende choreografen en theatermakers. Hij was in deze functie inhoudelijk medeverantwoordelijk voor het programma en de eigen projecten van het festival.

Eerder was Maris betrokken bij Festival Cement, SPRING en het Zeeland Nazomerfestival.

Jonge Harten

Stichting Jonge Harten is de organisator van het jaarlijkse Jonge Harten Theaterfestival in Groningen. Dit is het grootste theaterfestival voor jongeren in Nederland.

Jonge Harten wil jonge mensen in contact brengen met de wereld van theater en dans. Dat doet ze door middel van een prikkelende programmering die aansluit bij de belevingswereld van een jong publiek.

Zij legt hierbij de nadruk op kleine zaalproducties, maar daarnaast worden ook grote zaalvoorstellingen en kleinere performances geprogrammeerd.

Naast deze showcasefunctie is Jonge Harten een podium voor jong talent.

Festival

Het festival vindt jaarlijks plaats in de stad Groningen. Jonge Harten werkt samen met partners uit Groningen en met landelijke organisaties en internationale partners.

Het festival duurt negen dagen en bereikt jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 29 jaar. Vorig jaar trok het festival ruim 10.000 bezoekers.

Jonge Harten vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 25 november.