#INSTAMEETGRONINGEN bij Noorderlicht

GRONINGEN - Bij Noorderlicht House of Photography in Groningen wordt vrijdag 29 september om 17.00 uur de expositie ‘#INSTAMEETGRONINGEN’ geopend.

Deze expositie - een Gallery Takeover door Marketing Groningen - toont werk van deelnemers aan de Instameet Groningen op 20 augustus van dit jaar. Deze Instameet Groningen was een initiatief van de Groninger fotograaf Dillen van der Molen, die bezig werd gehouden door de vraag hoe Groninen eruitziet door de ogen van Instagrammers.

Instameet Groningen

Tijdens de, in samenwerking met Marketing Groningen tot stand gekomen, Instameet Groningen reisden fanatieke Instagramgebruikers vanuit het hele land naar Groningen om de mooiste plekjes van de stad vast te leggen. De dag begon met een workshop fotografie bovenop de Martinitoren, waarna de groep fotografen, gewapend met een camera of smartphone, een stadswandeling volgde langs hotspots, maar ook onontdekte plekken in de stad. Onder vermelding van de hashtag #instameetgroningen hebben de deelnemers ongeveer driehonderd foto’s op Instagram gepost.

Gallery Takeover

Een selectie van deze foto’s is te zien tijdens de driedaagse Gallery Takeover in de galerie van Noorderlicht House of Photography. De volledige fotocollectie als resultaat van de Instameet is te bewonderen onder de hashtag #instameetgroningen op Instagram.
De Gallery Takeover opent vrijdag 29 september om 17.00 uur en is tot en met zondag 1 oktober dagelijks tussen 12.00 en 18.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis.