Kinderburgemeester Javano beëdigd

GRONINGEN - De eerste kinderburgemeester van Groningen, de 11-jarige Javano Zwiers, is woensdag beëdigd. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering op het stadhuis.

Ook de 9-jarige loco-kinderburgemeester Rosalyn Martina is woensdag officieel aangesteld. De twee gaan het komende schooljaar volop aan de slag om de stem van kinderen in Groningen te laten horen.

Ambtsketting

Na de ondertekening van een oorkonde, kreeg Javano de ambtsketting omgehangen door burgemeester Peter den Oudsten. Den Oudsten benadrukte bij de beëdiging het belang van de stem van kinderen voor de stad. Niet enkel voor hun rol in de toekomst maar juist ook voor hun situatie nu.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_73945" align="aligncenter" width="430"]Burgemeester Peter den Oudsten en kinderburgemeester Javano Zwiers. Foto: Henk Tammens Burgemeester Peter den Oudsten en kinderburgemeester Javano Zwiers. Foto: Henk Tammens[/caption]

Meer sport en minder pesten

De nieuwe kinderburgemeester vertelde de raad over zijn ambities op het gebied van meer sport en minder pesten. Hoewel pas woensdag officieel beëdigd, was Groningens eerste kinderburgemeester ook in de zomer al actief. Zo heeft Javano geholpen bij de opening van Timmerdorp Groningen en heeft hij het kinderprogramma ‘Rotor’ van Noorderzon afgesloten. Volgende week donderdag is de eerste activiteit in zijn officiële rol. Samen met Rosalyn is hij aanwezig bij de start van de Raad van Kinderen waarvan zij gezamenlijk voorzitter zijn.