Hanzehogeschool en gemeente Groningen helpen werkzoekenden

GRONINGEN - De gemeente Groningen en de Hanzehogeschool Groningen gaan werkzoekenden gezamenlijk ondersteunen bij het vinden van het baan.

Studenten van de minoropleiding Werkcoach worden buddy van een werkzoekende. Zij hierin bijgestaan door ervaren werkcoaches van de gemeente Groningen en twee docenten van de Hanzehogeschool.

In de praktijk leren

Studenten kunnen op deze manier in de praktijk leren wat het betekent om een werkzoekende te ondersteunen in zijn zoektocht. De werkcoaches krijgen de gelegenheid hun kennis en ervaring over te dragen en op te frissen. Wanneer ze willen kunnen ze ook aanschuiven bij onderwijsactiviteiten. Op jaarbasis gaat het om ongeveer dertig studenten.

Geëxperimenteerd

Het afgelopen jaar is er geëxperimenteerd. Dat is zo goed bevallen dat beide partijen besloten de handtekening te zetten onder een vijfjarig samenwerkingsovereenkomst. Namens de gemeente Groningen ontekende Ronald de Jong, directeur Werk, de overeenkomst. Namens de Hanzehogeschool Groningen deed Michèle Garnier, dean van de Academie voor Sociale Studies, dat.

Minor Werkcoach

De minor Werkcoach is een gezamenlijk product van het lectoraat Arbeidsparticipatie en de opleidingen Social Work, Sociaal Juridische Dienstverlening, Toegepaste Psychologie en Human Resource Management. Het is tot dusver de enige minor in Nederland die studenten voorbereidt op het beroep van klantmanager bij de sociale dienst.