Jans Cats Prijs 2017 naar Groninger Museum

GRONINGEN - Stichting Jans Cats Prijs heeft de Jans Cats Prijs 2017 toegekend aan het Groninger Museum.

De prijs, een bronzen beeld gemaakt door de Groninger kunstenaar Albert Geertjes, is dinsdag tijdens een netwerk van de Groningen City Club door burgemeester Peter den Oudsten uitgereikt aan museumdirecteur Andreas Blühm.

Jans Cats Prijs

De Jans Cats Prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een persoon, instelling of bedrijf die/ dat zich bijzonder verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de binnenstad van Groningen. De prijs is geïnitieerd door de Groningen City Club.

Uitstraling museum van grote waarde

De Stichting Jans Cats Prijs koos unaniem voor het Groninger Museum. Dit omdat de uitstraling van het museum van grote waarde is voor de binnenstad. Met de toekenning wordt waardering uitgesproken voor de niet-aflatende inspanningen van het Groninger Museum om hoogstaande culturele activiteiten te organiseren die een positief effect hebben op het consumentenbezoek aan de stad.

Culturele topattractie

Uit het juryrapport: ‘Het bestuur is van mening dat het Groninger Museum een zeer waardevolle bijdrage levert aan het culturele en economische klimaat in de stad Groningen en specifiek de binnenstad van Groningen. Door de vele wisselende tentoonstellingen die meestal van een hoog niveau zijn, komen zowel nationale als internationale bezoekers naar het Groninger Museum. Het museum is daarmee een culturele topattractie in de binnenstad van Groningen en trekt daarmee jaarlijks vele duizenden bezoekers.’