Hanzestudent Bakr Kamil genomineerd voor Kees Bleichrodt Award

GRONINGEN - Oud-Hanzestudent Bakr Kamil is een van de drie genomineerden voor de Kees Bleichrodt Award van vluchtelingenorganisatie UAF.

De Kees Bleichrodt Award is ingesteld ter nagedachtenis aan de voormalig directeur van het UAF Kees Bleichrodt. De prijs staat symbool voor het talent en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen. Dit jaar, de prijs wordt voor de vierde keer uitgereikt, ontvangt de winnaar een beeldje gemaakt door een gevluchte kunstenaar en een cheque ter waarde van €250.

Bakr Kamil

Bakr Kamil is in 2008 gevlucht uit Irak. Afgelopen studiejaar rondde hij de opleiding hbo-ICT af aan de Hanzehogeschool Groningen. Binnenkort ontvangt hij na negen jaar wachten zijn verblijfsvergunning. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij met studiegenoten een innovatieve app voor verpleegkundigen, een mobiele applicatie waarmee familierelaties van zorgcliënten in kaart kunnen worden gebracht. Voor verpleegkundigen is dit een tijdbesparend hulpmiddel. Daarnaast is hij onlangs zijn eigen onderneming Castana gestart.

Stemmen

Een jury bepaalt samen met het publiek wie de award wint. Er kan tot en met woensdag 27 september 16.00 uur gestemd worden via www.uaf.nl/kees_bleichrodt_award.