Nijestee levert nieuw gebouw vrouwenopvang Het Kopland op

GRONINGEN - Nijestee heeft dinsdag het nieuwe gebouw voor vrouwenopvang Het Kopland aan de Piet Fransenlaan in Groningen opgeleverd.

Dit gebeurd in aanwezigheid van ruim 130 sponsoren, omwonenden en andere genodigden. “Dit is een voorbeeld van een inclusieve stad: het warme welkom in de Oosterparkwijk, de kwaliteit die geleverd is door Geveke en Nijestee die de sociale verantwoordelijkheid heeft genomen. Hier staat een trotse wethouder”, speechte wethouder Roeland van der Schaaf. Directeur-bestuurder Alice Vellinga van Het Kopland: "Het is een fijne, veilige plek. Een prachtig gebouw." Jacob Prins van Geveke Bouw BV: "We hebben hobbels overwonnen om het pand aardbevingsbestendig te maken. De bouw heeft best wat overlast veroorzaakt, dank aan de buurt dat het in goede harmonie is gegaan."

Op maat gemaakt

Het Kopland was bijna honderd jaar aan het Martinikerkhof gevestigd. Henk Raatjes, directeur Vastgoed Nijestee: “Nijestee bouwt graag voor bijzondere doelgroepen en is trots op deze locatie die op maat gemaakt is voor Het Kopland.” Olaf Janson van De Unie Architecten benadrukt de bijzondere samenwerking: “We hebben het gebouw samen met de medewerkers van Het Kopland ontworpen.” Voor de inrichting van het pand werd geld ingezameld met de campagne ‘Groningen geeft thuis’.