InnoCore Pharmaceuticals en Team 4 Architecten finalisten Groninger Ondernemingsprijs 2017

GRONINGEN - InnoCore Pharmaceuticals en Team 4 Architecten uit Groningen behoren tot de drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs 2017. Dat is maandag bekendgemaakt in Noorderpoort Campus Winschoten.

Derde finalist is Holthausen Groep uit Hoogezand .

Tien bedrijven genomineerd

Aanvankelijk waren tien bedrijven genomineerd. Alle genomineerden hielden tijdens de goed bezochte bijeenkomst in Noorderpoort Campus Winschoten een exact drie minuten durende presentatie. De jury vergeleek hun indruk van deze pitches met het beeld dat zij eerder had gevormd, op basis van aangeleverde informatie en eigen vooronderzoek. Juryvoorzitter Patrick Brouns maakte vervolgens de drie finalisten bekend: “De jury heeft gekozen voor bedrijven die stuk voor stuk een actieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, zoals energie en mobiliteit, zorg en de omgang met onze bebouwde omgeving.”

InnoCore Pharmaceuticals

InnoCore Pharmaceuticals is een biofarmaceutisch bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van langdurig werkzame medicijnen. Een jong, multidisciplinair en internationaal team specialisten werkt samen aan de ontwikkeling van de geneesmiddelen van de toekomst. Dit gebeurt mede op basis van gepatenteerde bio-afbreekbare polymeren. InnoCore werkt veel voor internationale farmaceutische en biotech-bedrijven, die het bedrijf inschakelen als externe R&D-afdeling.

Team4

Team 4 Architecten overleefde de crisis op een bijzondere manier: het waagde zich aan het zélf ontwikkelen van risicodragend vastgoed. En met succes. Waar de architectenbranche in Nederland met enorme krimp te maken had, groeide Team 4 alleen maar. Hete Kolen, zo heet het markante knaloranje gebouw waarin Team 4 is gehuisvest. Het werd door Team 4 ontwikkeld, met onderin kantoorruimte en bovenin sociale woningbouw.

Finale MartiniPlaza

Donderdag 30 november wordt in MartiniPlaza in Groningen bekendgemaakt wie de Groninger Ondernemingsprijs 2017 wint.
Meer informatie: www.ondernemingsprijs.nl.