Burgemeester Den Oudsten installeert eerste kinderburgemeester van Groningen

GRONINGEN - Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen installeert de 11-jarige Javano Zwiers woensdag 27 september als kinderburgemeester van Groningen. Dit gebeurt tijdens de raadsvergadering.

De kinderburgemeester is een initiatief van de politieke partijen Student en Stad, 100% Groningen en GroenLinks om kinderen een duidelijkere stem te geven. En om ze te stimuleren na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de stad. Javano is het hele schooljaar kinderburgemeester. Hij vergezelt burgemeester Peter den Oudsten en jeugdwethouder Mattias Gijsbertsen tijdens representatieve taken.

Armoede

Als kinderburgemeester zit Javano ook de Groninger Raad van Kinderen voor. Deze Raad van Kinderen wordt volgende week, donderdag 5 oktober, geïnstalleerd. De raad gaat zich met het onderwerp ‘armoede’ bezighouden. [caption id="attachment_73879" align="alignleft" width="120"]Rosalyn Martina. Foto: Kees Molenaar Rosalyn Martina. Foto: Kees Molenaar[/caption] Rosalyn Martina (9) wordt woensdag geïnstalleerd als loco-kinderburgemeester.