Feestelijke starthandeling plan Reitdiep in Groningen

GRONINGEN - Met het plaatsen van een funderingsbalk hebben Roeland van der Schaaf, Wouter van Drie en Nabil Omari donderdag het officiële startsein voor het plan Reitdiep in Groningen.

Zij deden dit namens respectievelijk de gemeente Groningen, Roosdom Tijhuis en Syntrus Achmea RE&F. Onder belangstelling van de toekomstig bewoners, die vervolgens onder het genot van een hapje en een drankje kennismaakten, en andere betrokkenen.

75 woningen

Het plan bestaat uit de bouw van vijftig koopwoningen en 25 huurwoningen; zowel rij- als twee-onder-één-kap-woningen in diverse groottes en met variëteit in architectuur. Daarbij kan bovendien worden gekozen voor een toekomstgerichte woning met een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Alle vijftig koopwoningen zijn inmiddels verkocht. Naar verwachting worden de eerst woningen in maart 2018 opgeleverd

Energiezuinig

De woningen van Roosdom Tijhuis in plan Reitdiep zijn zeer energiezuinig. Mede door goede schilisolatie en PV-panelen is de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van deze woningen ‘nul’. De woningen zijn hierdoor op de toekomst voorbereid.