Noorderpoort start met Tweetalige Hotelschool

GRONINGEN - Noorderpoort start in het schooljaar 2018-2019 met een nieuwe tweetalige opleiding. De opleiding gaat Tweetalige Hotelschool (THS) heten.

THS is de tweetalige variant op de opleiding Manager/ ondernemer Horeca, die Noorderpoort nu al aanbiedt; in de volksmond ook wel bekend als de Hotelschool. De studenten krijgen bij deze nieuwe opleiding zowel les in het Engels als in het Nederlands. Hiermee sluit Noorderpoort aan op de behoeften van een steeds internationaler georiënteerde markt.

Werken in het buitenland

Met de THS bereiden studenten zich voor op een carrière in het buitenland. De opleiding is speciaal bedoeld voor studenten afkomstig van bijvoorbeeld een vmbo-tl of van de havo, die in de toekomst aan de slag willen buiten de grenzen van Nederland. Tijdens de opleiding worden studenten met een ondernemende geest voorbereid op het werken in een hotel of restaurant. Ze leren leiding te geven aan het personeel en hoe ze ervoor moeten zorgen dat het horecabedrijf efficiënt draait. Hotelmanagement en ondernemen zijn belangrijke onderdelen van deze opleiding.

Excellentie

De mbo-niveau 4 opleiding neemt vier jaar in beslag en maakt deel uit van het Excellentietraject van Noorderpoort. In dit traject wordt naast het vaste lespakket een extra programma aangeboden met als doel talent te ontwikkelen en te verbreden.

Twee diploma's

Studenten krijgen bij hun afstuderen twee diploma's. Naast het reguliere diploma ontvangen zij het international BTEC level 3 Extended Diploma in Hospitality. Dit is een internationaal erkend diploma met veel mogelijkheden om in het buitenland aan de slag te kunnen. Doordat de opleiding deels in het Engels is, worden de kansen in het hbo vergroot. Ook zijn er diverse mogelijkheden om door te studeren aan ‘universities’ in Groot-Brittannië.