Marieke Timmer uit Groningen wint Gouden Buur Award Groningen

GRONINGEN - De 43-jarige Marieke Timmer is verkozen tot Gouden Buur 2017 van de provincie Groningen.

Buurtapp Nextdoor ontving in aanloop naar Nationale Burendag (zaterdag 23 september) honderden nominaties voor de prijs.

Nextdoor

Regelmatig worden ze voor lief genomen: die ene buurman of buurvrouw die je altijd om hulp kunt vragen. Die zich op een bijzondere manier inzet voor de buurt en waarvan iedereen zijn of haar naam kent. De buurtapp Nextdoor zet met de Gouden Buur Award juist deze buurman of -vrouw in het zonnetje . In Groningen blijkt deze onmisbare buur te wonen in de Oranjewijk in Groningen. “Het is niet meer vanzelfsprekend dat mensen zich belangeloos inzetten voor de buurt. Marieke Timmer doet dat wel”, zegt Tamar van de Paal van Nextdoor Nederland. “Ik vind het bijzonder om te zien hoeveel zij betekent voor haar buren: van het organiseren van vele sociale activiteiten tot het opnemen van aardbevingsschade. Voor een gemeenschap is het belangrijk om zo’n buur te hebben. Ze is dan ook niet voor niets door maar liefst vijf buurtgenoten genomineerd voor deze award. Daarom benoemen we haar graag tot de Gouden Buur van Groningen.”

Verrassingsactie in De Bres

Timmers buren verrasten haar donderdagavond in café De Bres met de award. "Ik ben ondertussen weer een beetje bekomen, maar nog steeds sprakeloos", vertelt zij. "Ik heb enorm genoten van de verrassing. Het voelt als een prachtig compliment en aanmoediging om dingen te blijven doen. En in een gouden buurt als die van ons... zijn veel gouden buren!"

Verbinding in de buurt

“Het is bijna teveel om op te noemen wat Marieke allemaal doet voor de buurt”, vertelt Ada Besselink, een van de buurtbewoners die Marieke nomineerde voor de Gouden Buur Award. “Met initiatieven als ‘Lopen Vuurtje’, ‘Plantsoenkokkies’, ‘Plafondwandelingen’, ‘Eten bij de Buren’, ‘Het Power Flower Buurtgroepje’ en de ‘Werkgroep Aardbevingsschade’ zorgt Marieke echt voor verbinding in de buurt. Zo zijn er dankzij haar nieuwe vriendschappen ontstaan en ziet de buurt er piekfijn uit. Ze is een echte buurttopper die deze prijs meer dan verdient.”