Oud-student Noorderpoort Majd Mardo genomineerd voor Gouden Kalf

GRONINGEN - Majd Mardo, oud-student van Noorderpoort Kunst & Multimedia in Groningen, is genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Acteur Televisiedrama.

De jonge acteur is - samen met George Tobal - genomineerd voor zijn rol in ‘Jungle’, een korte film gemaakt onder de vlag van One Night Stand. Dit is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland en wordt gepresenteerd door NTR, BNNVARA en VPRO.

Jungle

‘Jungle’ gaat over een jonge Syrische vluchteling in het beruchte vluchtelingenkamp ‘Jungle' in Calais. In het kamp wordt hij vrienden met een cynische tentgenoot. 's Nachts doen de twee vluchtelingen er alles aan om naar het ‘Beloofde Land' te vluchten. De overige genomineerden in de categorie Beste Acteur Televisiedrama zijn Waldemar Torenstra, Guy Clemens en George Tobal genomineerd.

Versneld traject bij Noorderpoort

Majd Mardo heeft zijn studie bij Noorderpoort in een versneld traject doorlopen. Hij studeerde af in 2009. Majd behoorde tot een zeer succesvolle lichting van Noorderpoort Kunst & Multimedia. Ook Ferry Doedens, Roos Smit en Tim Douwsma maakten deel uit van deze lichting. Na zijn studie bij Noorderpoort ging Majd naar Maastricht voor een studie aan de toneelacademie.

Stichting Icarus

Majd richtte daar, samen met een klasgenoot, Stichting Icarus op. Zij geven theaterles aan uit huis geplaatste kinderen en jongvolwassenen, en ze maken korte films waarin de kinderen hun grootste droom mogen naspelen. Daarnaast is Majd onder andere te zien geweest in verschillende theaterproducties, zoals ‘The News’, ‘Polleke’ en ‘A Postcard From Aleppo’. De Gouden Klaveren worden vrijdag 29 september uitgereikt. tijdens het L'Or Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht. De film ‘Jungle’ met oud-Noorderpoortstudent Majd Mardo wordt vrijdag 10 november rond 22.30 uur uitgezonden op NPO 3.