Uitreiking eerste Sustainable Society Scriptieprijs in provinciehuis

GRONINGEN - In het provinciehuis in Groningen wordt donderdag 21 september de eerste Sustainable Society Scriptieprijs uitgereikt.

De scriptieprijs is in het leven geroepen door de provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Zij willen studenten hiermee stimuleren een actieve bijdrage te leveren aan maatschappelijk relevante thema's in de provincie Groningen. Studenten zijn gevraagd hun scriptie in te zenden om mee te dingen naar de drie hoofdprijzen. De RUG en de provincie Groningen willen bovendien expertise en wetenschappelijke kennis van wetenschappelijke scripties aan een breder publiek bekend maken, zodat kennis voor bestuurlijke en maatschappelijke partijen beschikbaar komt.

Drie prijzen

Drie studenten, die door een wetenschappelijke jury zijn geselecteerd, presenteren donderdag hun scripties. Een maatschappelijke jury onder aanvoering van gedeputeerde Eelco Eikenaar bepaalt de winnaar en reikt drie prijzen uit. De winnaar ontvangt een bedrag van 1000 euro, de nummer twee 500 euro en de nummer drie 250 euro.