Hub Groningen – Kopenhagen bestaat één jaar

EELDE - De verbinding tussen Groningen Airport Eelde en Kopenhagen bestaat vandaag precies een jaar.

Met de komst van de route werd Noord-Nederland niet alleen verbonden met Kopenhagen maar ook met de rest van de wereld. Passagiers die vandaag gebruik maken van de route worden verrast met een feestelijke lekkernij.

Nordica (in samenwerking met LOT Polish Airlines) vliegt twee keer per dag tussen Groningen en Kopenhagen. Sinds de start hebben bijna 23.000 passagiers gebruik gemaakt van de route.

Ongeveer 25 % van alle passagiers zijn inkomende passagiers: passagiers die náár Noord-Nederland reizen. Het overgrote merendeel hiervan zijn Denen en Zweden.

Met de lijndienst naar Kopenhagen wordt ook de zakelijke reiziger uit Noord-Nederland beter bediend. Ruim 35% van de passagiers reist met een zakelijk doeleinde.

Hub Kopenhagen

Reizigers kunnen vanaf Groningen, via de hub Kopenhagen, doorreizen naar bestemmingen als Stockholm, Boston, San Francisco en Singapore.

Ruim 30 % van reizigers die vanaf Groningen naar Kopenhagen vliegt, reist door naar een andere eindbestemming. De meest populaire doorverbindingen zijn naar Scandinavische landen.

Naar de bestemmingen Stockholm, Oslo en Göteborg wordt het vaakst doorgevlogen.

Ook verwelkomt de luchthaven reizigers die via Kopenhagen vliegen naar of vanaf intercontinentale bestemmingen. Populaire intercontinentale verbindingen zijn San Francisco, Boston, Durban en Doha.