Oranje Fonds en Kansfonds steunen Groningen Verwelkomt

GRONINGEN - Het Oranje Fonds en het Kansfonds steunen Stichting Groningen Verwelkomt in het oprichten van communities van vluchtelingen en bestaande Groningers.

Het Oranje Fonds steunt Groningen Verwelkomt het eerste jaar met €15.000. Het Kansfonds schenkt €20.000. “Na twee jaar pionieren kunnen we nu verduurzamen”, zegt voorzitter Zoia Albert, “en verder bouwen aan een inclusieve provincie.”

Communities

Het burgerinitiatief Groningen Verwelkomt belegde 12 april een informatieavond in de Korrewegwijk om te komen tot communities: vriendschapskringen bestaande uit vijf ‘oude’ Groningers en vijf ‘nieuwe’ Groningers. Er ontstonden vijf communities. “Afgelopen maanden heb ik ook deel uitgemaakt van zo’n community”, vertelt Zoia Albert, “en dat heeft een enorme meerwaarde voor je netwerk, taalontwikkeling en cultureel begrip. Bovendien is het beregezellig!”

Groningen Verwelkomt

Groningen Verwelkomt is in september 2015 opgericht. Het richtte zich in eerste instantie op asielzoekers in noodopvangen en azc’s. Vanaf 2016 is het burgerinitiatief, na sluiting van de noodopvangen en niet realiseren van azc’s, zich gaan richten op statushouders in de provincie: vluchtelingen met een vergunning wonende in een sociale huurwoning. Op 20 september start Groningen Verwelkomt communities in Vinkhuizen en op 11 oktober in Lewenborg.