Journalist Frank von Hebel schrijft thriller

GRONINGEN - Bij uitgeverij Het Nieuwe Kanaal is vrijdag de thriller ‘Graf van klei’ verschenen. Dit boek is geschreven door Dagblad van het Noorden-journalist Frank von Hebel.

Frank von Hebel (43) is behalve journalist auteur van de boeken ‘Mesdag’ en ‘Mijn Bevrijding, de slag om de stad Groningen’. Met ‘Graf van klei’ maakt hij zijn debuut als schrijver van fictie.

Graf van klei

In ‘Graf van klei’ vindt een boer het lichaam van de extreemrechtse Youri Houtman die drie jaar eerder spoorloos verdween. De kersverse rechercheur Arthur Coenders en zijn mentor Dieter Wigboldus van het Groninger politiekorps ontdekken een spoor dat leidt naar een groep verzetsstrijders voor wie de Tweede Wereldoorlog nog niet is afgelopen. Hun zoektocht wordt doorkruist door het bezoek van de rechtse politicus Benjamin Doedens aan Groningen. Coenders en Wigboldus zetten hun carrières en zelfs hun levens op het spel in een bloedstollende race tegen de klok om te voorkomen dat het verleden het heden inhaalt.’ ‘Graf van klei’ telt 296 pagina’s.