Startende mbo’ers speeddaten in Selwerd

GRONINGEN - Startende mbo-studenten Dienstverlening en Zorg die een Entree-opleiding volgen, speeddaten vanochtend met bedrijven en bewoners uit de wijk Selwerd.

Deze speeddates zijn georganiseerd door het WijkGilde De Es. Het Wijkgilde De Es biedt startende mbo-studenten Dienstverlening en Zorg de kans hun Entree-opleiding volledig in de praktijk te volgen. De scholieren kunnen op deze manier werkervaring opdoen bij ZINN-locatie De Es of in de wijk Selwerd, bijvoorbeeld in de schoonmaak of dienstverlening.

WijkGilde

Het WijkGilde, een samenwerking tussen het Alfa-college en de gemeente Groningen, startte zes jaar geleden. De Gilde-studenten zijn jongeren zonder diploma die vaak zijn ‘gestruikeld’ in het praktijkonderwijs, op de havo of op een andere opleiding. In andere gevallen wonen ze nog niet lang in Nederland en beginnen ze aan een toekomst hier.

Speeddates

Deze week is een nieuwe groep van dertig Entree-studenten gestart. In het kader van hun introductie in De Es heeft het WijkGilde speeddates georganiseerd: ontmoetingen tussen de studenten en de mensen waarmee zij gaan samenwerken. Het gaat hierbij om woonassistenten van ZINN, ouderen, Selwerder organisaties als de Vensterschool, het Wijkbedrijf, WIJS en de sporthal, en particulieren die huishoudelijke hulp van de studenten krijgen.