Gratis cursussen ‘Digisterk(er)’ in Groningen

GRONINGEN - Het Groninger Forum en de gemeente Groningen bieden op meerdere locaties in Stad de gratis cursus ‘Digisterk(er)’ aan. Deze cursus is bedoeld voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid.

Meer en meer verloopt de communicatie met de overheid via het internet. Overal moeten online formulieren voor worden ingevuld. De gratis cursus ‘Digisterk(er)’ is bedoeld voor mensen die dit lastig vinden, maar het wel graag zelf willen doen. Deelnemers leren mensen stap voor stap hoe handig en veilig informatie te vinden en hoe ze digitaal iets bij de overheid regelen. Hierbij komen de websites van onder andere de gemeente, het UWV en de Belastingdienst aan de orde. Ook krijgt de cursist te zien wat de overheid al over hem of haar weet, zoals bijvoorbeeld de opbouw van de AOW.

Vier bijeenkomsten

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. De cursus is bedoeld voor iedereen die zelf zijn zaken met de overheid digitaal wil regelen. Enige ervaring met computers en internet is een voorwaarde voor deelname.

Cursuslocaties

De cursus wordt op drie locaties gegeven. De cursus gaat dinsdag 26 september van start in de locatie Beijum (bibliotheek) van het Groninger Forum. Dinsdag 31 oktober start de cursus op de locatie Lewenborg (bibliotheek) van het Groninger Forum. En woensdag 22 november begint de cursus op de locatie Selwerd (bibliotheek) van het Groningen Forum.

Toegangskaart bestellen

Deelname is gratis, maar er moet wel een (toegangs)kaart worden besteld. Dit kan via www.groningerforum.nl/digisterker of door een e-mail te sturen naar: support@groningerforum.nl (onder vermelding van cursusdatum, naam en telefoonnummer).