Samenwerking Albert Heijn en arbeidsmarktregio Werk in Zicht

GRONINGEN - Supermarktketen Albert Heijn en arbeidsmarktregio Werk in Zicht hebben afspraken gemaakt over het werven, selecteren en plaatsen van werkzoekenden die wat extra ondersteuning nodig hebben.

Deze afspraken zijn vastgelegd in een overeenkomst die dinsdag namens Werk in Zicht werd ondertekend door Arjo Tibben en Roeland van der Schaaf en Simone Jansen namens Albert Heijn.

Werkzoekenden uit de Participatiewet

Albert Heijn had al landelijke afspraken met het UWV over extra banen voor Wajongers. Die afspraken zijn nu uitgebreid voor werkzoekenden die onder de verantwoordelijkheid van gemeenten vallen. Een logische stap, want Werk in Zicht is het samenwerkingsverband tussen gemeenten en UWV. Daarmee heeft Albert Heijn nu eenduidige afspraken en één contactpersoon voor 27 gemeenten en UWV vanuit Werk in Zicht.

Samen verantwoordelijk

Roeland van der Schaaf, bestuursvoorzitter van Werk in Zicht: “Ik ben blij dat Albert Heijn op deze manier de samenwerking aangaat met Werk in Zicht. We zijn immers samen verantwoordelijk om werkzoekenden die aan de zijlijn staan mee te laten doen. Ik vertrouw erop dat meer organisaties deze afspraak met de arbeidsmarktregio gaan maken.” Projectmanager participatie Simone Jansen van Albert Heijn: “Door uniforme afspraken vast te leggen en één aanspreekpunt is het voor ons eenvoudiger om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Daarbij richten we ons vooral op wat de medewerker wél kan."