Groninger Museum verlengt gratis toegang voor studenten uit Groningen

GRONINGEN - Het project waarbij Groninger studenten gratis toegang hebben tot het Groninger Museum, is verlengd.

Het aantal studenten en jongeren uit Groningen dat het museum bezocht is afgelopen jaar met 29 procent toegenomen. Vanwege het aantoonbare succes van de regeling, die aanvankelijk één jaar zou duren, is besloten dit voort te zetten tot 2020.

Educatie

Educatie is een van de kernpunten van het beleid van het Groninger Museum. Het museum heeft een speciaal educatieprogramma op maat. Ook ontwikkelt het museum activiteiten die druk bezocht worden door jongeren en studenten. Uitgangspunt van de regeling is dat een bezoek aan een museum een belangrijk middel is om de algemene ontwikkeling van jonge mensen te stimuleren en het culturele klimaat verder te verbeteren. Het biedt jongeren kennis en inspiratie over geschiedenis, erfgoed, kunst, vormgeving en architectuur. Daarnaast versterkt het de persoonlijke identificatie met Groningen.

Akkoord van Groningen

Deze regeling is mede mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen (gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en UMCG), provincie Groningen en de onderwijsinstellingen Alfa-college en Noorderpoort.