Herststorm: 125 meldingen bij gemeente Groningen

GRONINGEN - Bij de gemeente Groningen zijn woensdag ruim 125 meldingen binnengekomen over omgewaaide bomen en afgewaaide takken.

Medewerkers van de gemeente zijn tot in de avond bezig geweest om takken en bomen in de stad en in Ten Boer op te ruimen. De opruimwerkzaamheden gaan nu en de komende dagen verder.

Wegen afgezet

Op een aantal plekken in de stad werden wegen afgezet vanwege de kans op afbrekende takken. Inspecteurs bekijken de bomen op deze locaties. Zodra de situatie dat toelaat worden die routes weer vrijgegeven. Het gaat onder meer om (delen van) de Hunzedijk, de West-Indische kade en het Sleedoornpad. Ook verschillende monumentale bomen liepen schade op of waaiden om, zoals een monumentale linde in het Noorderplantsoen.

100.000 bomen

In Stad staan ruim 100.000 bomen op gemeentegrond. Al deze bomen worden eens in de vier jaar geïnspecteerd. Als de conditie van een boom daarom vraagt, is zo’n inspectie vaker. Toch kunnen ook gezonde bomen tijdens een stevige storm omwaaien of takken verliezen, vooral als het tijdens een storm ook regent en de bomen nog vol in blad staan.