Hogescholen vieren jubileum master Kunsteducatie

GRONINGEN - Op de locatie Praediniussingel van Academie Minerva wordt zondag 17 september het tienjarig bestaan van de master Kunsteducatie gevierd.

De opleiding laat van 10.00 tot 17.00 uur in beeld, presentaties, lezingen en workshops zien wat er gaan is in de kunsteducatie is. Met butoh- of theaterdans-workshops door Katarzyna Pastuszak, lezingen van Paul Jeunhomme (docent pedagogiek) en Marc Coenders (Lector Wendbaar Vakmanschap, NHL).

Master Kunsteducatie

NHL Hogeschool en de Hanzehogeschool Groningen richtten de interdisciplinaire master Kunsteducatie tien jaar geleden samen op. Het doel was en is het verder scholen van kunstvakdocenten uit alle disciplines en alle werkvelden.

75 masters

Sinds 2007 zijn 75 masters afgestudeerd. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van kunsteducatie in het primair en voortgezet onderwijs, de buitenschoolse kunsteducatie, in sociaal-artistieke projecten en binnen het mbo- en hbo-kunstonderwijs. De Keuzegids Masters heeft de master Kunsteducatie uitgeroepen tot topopleiding.
Meer informatie: hanze.nl/kunsteducatie. Aanmelden: masterkunsteducatie@org.hanze.nl.