Europese wedstrijd Donar mogelijk in Topsporthal Leek

GRONINGEN - Donar speelt de eerste thuiswedstrijd in de poulefase van de Basketball Champions League (of de FIBA Europe Cup) mogelijk toch op Groningse bodem.

De gemeente Leek en Donar onderzoeken de mogelijkheden om de wedstrijd op woensdag 18 oktober in de Topsporthal in Leek te spelen. Eerder was er sprake van dat Donar moest uitwijken naar Almere, omdat thuishal Martiniplaza op die datum niet beschikbaar is. De komende dagen gaan beide organisaties samen onderzoeken of het mogelijk is de Topsporthal zo om te bouwen dat deze voldoet aan alle eisen voor een dergelijke wedstrijd. Ook zal met de reguliere gebruikers van de Topsporthal overlegd worden over uitwijkmogelijkheden.

Initiatief burgemeester

Burgemeester Berend Hoekstra van Leek, zelf een fanatiek basketbalsupporter, heeft het initiatief voor deze mogelijkheid genomen. “Het is toch te gek om de fans helemaal naar Almere te laten afreizen voor een Champions League wedstrijd als we in onze eigen provincie een mooie hal hebben staan! Het zou mooi zijn als we dit samen voor elkaar krijgen.”