Pleidooi voor muurschildering Dick Nanninga in Oosterparkwijk

GRONINGEN - Voormalig Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman pleiten voor een muurschildering met de beeltenis van Dick Nanninga in de Oosterparkwijk. Zij doen dit in een brief gericht aan de gemeente Groningen en woningcorporatie Nijestee.

Dick Nanninga is geboren en getogen in de Groningse Oosterparkwijk. In die wijk worden verschillende voetballers herdacht maar Nanninga nog niet. Daar moet verandering in komen aldus de schrijvers van de brief. Dick Nanninga is de enige Nederlandse voetballer die ooit een velddoelpunt maakte in een WK-finale, in 1978 in en tegen Argentinië (Johan Neeskens scoorde in 1974 uit een strafschop). Dick Nanninga overleed in 2015 op 66-jarige leeftijd.

Eerbetoon

De beide briefschrijvers wonen in de Oosterparkwijk en zijn Dick Nanninga-fan. Zij weten zich gesteund door VV Oosterparkers, FC Groningen-directeur Hans Nijland en sportjournalist Dick Heuvelman. Van Dekken: “Vorig jaar zijn wij een petitie gestart voor een eerbetoon aan onze held. Die petitie kon op veel steun rekenen in de wijk en ver daarbuiten. Dat eerbetoon moet er komen.” Beckerman: “Dit jaar zijn er muurschilderingen van verschillende voetballers gemaakt in de Oosterparkwijk. Daar zijn wij trots op. Maar een muurschildering van Nanninga mist nog. Dat mag niet zo blijven. We hopen dat Nijestee en de gemeente gevoelig zijn voor ons breed gesteunde pleidooi.”