Evers Staat Op Run: € 129.560,80 voor Ronald McDonald Huis Groningen

GRONINGEN - De Evers Staat Op Run heeft € 129.560,80 voor het Ronald McDonald Huis Groningen opgebracht.

Deze fun run vond zaterdag plaats in het Science Park in Amsterdam. 538-dj Edwin Evers en zijn team liepen samen met luisteraars en vrienden van de show 5,38 kilometer voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Alle deelnemers doneerden € 15 voor een startbewijs en konden zich bovendien laten sponsoren. In totaal is € 129.560,80 bijeen gelopen door de renners. En deze opbrengst gaat volledig naar Ronald McDonald Huis Groningen.

Vier extra gastenkamers

“Heel bijzonder wat alle renners en luisteraars vandaag bij elkaar hebben gebracht”, zegt Jolanda Kamphuis, manager van Ronald McDonald Huis Groningen . “Met deze opbrengst kunnen we snel starten met de bouw van vier extra gastenkamers, zodat nog meer ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. We zijn iedereen enorm dankbaar. Ik nodig het team van Evers Staat Op graag uit om de nieuwe kamers te komen bekijken in het voorjaar.”

Ronald McDonald Huis Groningen

In het Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders en broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hierdoor zijn ouders altijd dicht bij hun zieke kind.

Het Ronald McDonald Huis Groningen krijgt geen subsidie en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.