2000 toverlampjes voor patiëntjes Beatrix Kinderziekenhuis

GRONINGEN - Coos Knol en Jacob Klaassen hebben donderdag de door Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe geschonken interactieve lichtinstallatie van het Beatrix Kinderziekenhuis in gebruik genomen.

Zij deden dat in hun hoedanigheid van respectievelijk manager bedrijfsvoering van Beatrix Kinderziekenhuis/ bestuurslid Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en eigenaar van Goldmund, Wyldebeast en Wunderliebe.

Tweeduizend lampjes

De installatie bestaat uit een wand van acht bij vijf meter, waarop tweeduizend lampjes worden gespannen. Door gebruik te maken van Kinect bewegingssensoren kunnen kinderen door te bewegen de lampjes laten branden. Met zijn oppervlakte van veertig vierkante meter is het een van de grootste interactieve installaties in zijn soort. Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe gaf de installatie cadeau bij de viering van het 125-jarig bestaan van het kinderziekenhuis.​

Lampje adopteren

Gelijktijdig is een campagne gestart om geld in te zamelen voor van projecten waarmee het verblijf van kinderen in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk gemaakt kan worden. Mensen kunnen voor € 5 een lampje adopteren via de donatie-website van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Inmiddels zijn ruim duizend lampjes ‘verkocht’.