Buurttaxi Selwerd: voor korte ritjes in de wijk

GRONINGEN - Bewoners van de wijk Selwerd in Groningen kunnen vanaf vrijdag 15 september voor korte ritjes in de wijk gebruikmaken van de buurttaxi Selwerd. De officiële aftrap is een dag eerder, donderdag 14 september.

Een boodschapje doen, een bezoekje aan de kapper en het ontmoeten van leeftijdsgenoten. Voor mensen die minder of niet mobiel zijn is dat geen vanzelfsprekendheid. Helemaal met de winter in aantocht. Vrijwillige chauffeurs van de buurttaxi Selwerd brengen daar verandering in. Zij vervoeren passagiers van A naar B in Selwerd. Zelfs wanneer dit maar honderd meter verderop is.

Korte ritjes in de wijk

De kleine taxi’s - twee elektrische auto’s - zijn speciaal bedoeld voor de korte ritjes in de wijk. De buurttaxi rijdt direct naar de plek van bestemming, zonder omwegen, zonder het ophalen van andere passagiers en met korte wachttijden. Dit alles voor 1 euro per enkele rit. De buurttaxi’s rijden niet harder dan 45 kilometer per uur en er is naast de plek van de chauffeur één bijrijdersplek. Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente Groningen en zorgorganisatie ZINN.
Bewoners van Selwerd kunnen een afspraak maken via 06 - 1934 9573 of www.buurttaxiselwerd.nl.