‘Meesters van toen’ bij Atelier Horneman

GRONINGEN - In de galerie van Atelier Horneman in Groningen hangen sinds dinsdag schilderijen van deelnemers van Atelier Hornemans schilderwedstrijd ‘Meesters van toen’. In totaal worden twintig schilderijen tentoongesteld.

De schilderwedstrijd ‘Meesters van toen’ was gekoppeld aan de start van de verkoop van kunstenaarsbenodigdheden bij Atelier Horneman. De eerste honderd mensen die schilders- of tekenmateriaal kochten, kregen een schildersdoek cadeau. Met daarbij het verzoek op dit doekje een eigen werk te maken met verwijzingen naar het werk van bekende kunstenaars uit het heden of verleden.

Stemmen

Twintig van deze werken worden nu tentoongesteld. Het publiek kan bovendien stemmen op zijn favoriet. Die wint uiteindelijk een olieverf schilderskist ter waarde van circa 160 euro. De winnaar van de tweede prijs krijgt een acrylverf schilderskist en de derde prijswinnaar gaat naar huis met een aquarelverf set. De tentoonstelling loopt tot en met 25 november. Tot die datum kan er ook gestemd worden.