Huisartsen De Vuursteen start dependance in Reitdiep

GRONINGEN - Huisartsen De Vuursteen start een dependance in de wijk Reitdiep. Inwoners van Reitdiep kunnen vanaf oktober in de eigen wijk naar de huisarts. De dependance is gevestigd in Gezondheidscentrum Reitdiep.

Huisartsenpraktijk De Vuursteen bestaat uit twee praktijken waarin vier huisartsen en een waarnemend huisarts werkzaam zijn. Dit zijn Croon & Berghuis en Honderd-Tilstra & Engelsman-Metsemakers. Patiënten kunnen één van beide praktijken kiezen. De hoofdvestiging van de huisartsenpraktijk bevindt zich in Gezondheidscentrum De Vuursteen in de wijk Vinkhuizen. Hij zijn ook een fysiotherapiepraktijk, logopediste, diëtiste, psycholoog en apotheek gevestigd. De huisartsen zullen vanaf oktober iedere werkdag in de ochtend spreekuur houden in Gezondheidscentrum Reitdiep. Patiënten kunnen er terecht voor medisch advies en –onderzoek. De artsen van Huisartsenpraktijk De Vuursteen vinden het belangrijk om nauw samen te werken met andere zorgverleners. Eventuele doorverwijzingen en overleggen kunnen zo snel en efficiënt plaatsvinden.

Open huis

In Gezondheidscentrum Reitdiep, een initiatief van Fysiotherapie Wysz, houden verschillende zorgverleners, waaronder Voedingsbureau Mollema en een verloskundigenpraktijk, spreekuur. Voor zaterdag 9 september staat een open huis gepland in Gezondheidscentrum Reitdiep. Wijkbewoners kunnen van 11.00 tot 14.00 uur een kijkje nemen in het gezondheidscentrum.