Hanzehogeschool wil dat elke student kan doorstromen in master

GRONINGEN - De Hanzehogeschool Groningen wil in 2020 voor alle studenten een passende doorstroommaster aanbieden. Daarom komen er vanaf 2018 drie masters bij.

Collegevoorzitter Henk Pijlman kondigde maandag, bij de opening van het hogeschooljaar, aan te willen samenwerken met andere hogescholen om haast te maken met de ontwikkeling van professionele masters. De Hanzehogeschool Groningen biedt in 2018 drie nieuwe masteropleidingen aan: Interdisciplinary Business Professional, Bio-Informatica en Energy for Society.

Elke student doorstromen

Komend najaar worden verdere plannen uitgewerkt om te zorgen dat de ambitie van 2020 gehaald kan worden, zodat elke student kan doorstromen in een master. Deze masters worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de beroepspraktijk. Henk Pijlman pleit ervoor dat hogescholen gezamenlijk meer masters ontwikkelen, zodat er landelijk een breed aanbod komt van doorstroommasters.

Minioren en modules

Om de doorstroom voor studenten te verbeteren wil de Hanzehogeschool minoren en modules aanbieden die studenten voorbereiden op de masteropleidingen. Daarnaast wordt er gekeken of docenten door kunnen groeien naar schaal 13, zodat excellente docenten passend beloond kunnen worden.