Rozemarijn Veenstra en Hidde van Wezel winnen Hanze Innovatieprijs 2017

GRONINGEN - De studenten Bouwkunde en Civiele Techniek Rozemarijn Veenstra en Hidde van Wezel hebben met hun werkstuk ‘Innovatief Ontwerpen‘ de Hanze Innovatieprijs 2017 gewonnen. Dit levert hen, behalve de eer, 2000 euro op.

De Hanze Innovatieprijs wordt om het jaar toegekend aan een werkstuk van een of meerdere hogeschoolstudenten, waarvoor praktijkgericht onderzoek is gedaan, waarbij een complex probleem op effectieve wijze is aangepakt en dat geleid heeft tot een innovatieve oplossing voor het werkveld.

Zeer precies

Rozemarijn Veenstra en Hidde van Wezel hebben volgens de jury eerst uiterst gedegen vooronderzoek gedaan en daarna het onderzoek zeer precies uitgevoerd. Ze hebben met hun onderzoeksverslag een basis gelegd voor vervolgonderzoek voor grote overspanningen van gebouwen met gebruikmaking van vernieuwende bouwmaterialen; uiterst bruikbaar in het werkveld.

Tweede en derde prijs

Olivier Bakker eindigde met zijn werkstuk ‘Joint analysis of correlated phenotypes’ als tweede. Derde is het werkstuk van Koen Gerlsma: ‘Groningen Gist’. Zij krijgen een geldbedrag van € 500-.