Crowdfundingactie voor PSMA-patiënt Bertus Rothuis

GRONINGEN - Familie is een crowdfundingactie gestart voor Bertus Rothuis (64), inwoner van de Oosterparkwijk in Groningen.

Doe is € 22.000 in te zamelen om de restschuld van zijn hypotheek mee af te betalen. Hierdoor komt maandelijks bijna 500 euro vrij, die besteed kan worden aan betere medicatie, huishoudelijke hulp, extra fysiotherapie en allerlei andere zaken om zijn leven comfortabeler te maken.

PSMA

Bij Bertus Rothuis werd in 2012 PSMA vastgesteld, een spierziekte die lijkt op ALS. Hij woonde op dat moment met zijn vrouw in een appartement in Amersfoort. Al snel werd duidelijk dat de woning op termijn niet meer geschikt zou zijn. Er werd een andere woning gezocht en gevonden in Groningen, aan de Paradijsvogelstraat. Een appartement volledig aangepast voor mensen met een beperking, met zorg in het gebouw en familie in de buurt. In mei 2015 zijn ze verhuisd.

Restschuld

Bleef over het oude appartement in Amersfoort. De enige optie was verkopen. Na de verkoop bleef een restschuld over van ongeveer € 25.000. Die zijn ze nu aan het afbetalen, bijna € 500 per maand. Zie voor de crowdfundingactie: whydonate.nl/help-bertus/event/.