Noorder Art exposeert in Martinikerk

GRONINGEN - In de Martinikerk in Groningen wordt vrijdag 8 september de tentoonstelling ‘Tijd’ geopend. Deze expositie toont een groot werk (drieluik), gemaakt door de vier leden van het kunstenaarscollectief Noorder Art.

Vier kunstenaars -met elk een eigen visie en materiaalgebruik- gingen voor deze expositie de uitdaging aan om een groot werk (drieluik) te maken. Dit zijn Jan de Boer, Mineke Gravers, Marja Hens en Sieuwke Ronner. Zij studeerden in 2014 af aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen.

Grafzerken

De Noorder Art-leden maken voor het drieluik gebruik van grafzerken in de Martinikerk, verbeelden vroegere noorderlingen als Aletta Jacobs, Jan de Roos en Rutger Kopland - alsmede Koplands gedicht ‘Tijd’ - en verwerken Groninger schilders als Hendrik Willem Mesdag, Otto Eerelman en Jan Wiegers in het werk.

Films

Videokunstenaar Ewout van Roon ondersteunt de expositie met films in kijkdozen en op beeldschermen. In deze films wordt een verbinding gelegd tussen werken van de schilders uit het verleden en het werk van de vier kunstenaars van Noorder Art. De vier kunstenaars laten elk ook eigen werk zien in het koor van de Martinikerk.
De expositie, die vrijdag 8 september om 16.30 uur wordt geopend door Jan van Loon, loopt tot en met 29 september.
https://youtu.be/MwP4mWUAUnQ