Bernard Divendal te gast in Atelier Henk Kraayenzank

GRONINGEN - In Atelier Henk Kraayenzank in Groningen worden vanaf zondag 10 september objecten/ schilderijen en kleurpotloodtekeningen getoond van Bernard Divendal. Deze expositie, getiteld: 'De omweg als weg of: de troost van de mislukking', is onderdeel van de reeks duotentoonstellingen ‘Gasten’.

Bernard Divendal, geboren in Amsterdam maar al geruime tijd woonachtig in Groningen, heeft in loop der jaren een veelzijdig oeuvre opgebouwd. Hij tekent, schildert, maakt objecten en installaties. In Atelier Henk Kraayenzank toont hij een selectie uit de serie ‘Van Dun Hout’ (2014-2017), uit dun triplex gesneden en in transparante lagen beschilderde vormen, die als een mengvorm van object en schilderij zijn te beschouwen. Daarnaast worden in de afgelopen maanden gemaakte kleurpotloodtekeningen getoond. Allemaal op hetzelfde kleine formaat, getekend op karton.

Duotentoonstellingen

De expositie is onderdeel van de serie duotentoonstellingen waarmee Henk Kraayenzank in 2009 begon. Vertrekpunt is altijd de ontmoeting met een collega in de vorm van een gezamenlijke tentoonstelling. In dit geval van twee kunstenaars met een ogenschijnlijk totaal verschillende manier van werken. Waar Divendal zonder twijfels recht op zijn doel lijkt af te gaan, zijn de sporen en littekens van het zoeken, het wegschilderen en opnieuw proberen bij Kraayenzank juist een wezenlijk onderdeel van het werk. De tentoonstelling loopt tot en met 22 oktober.