6kmperuur10mdiep bij Kunstlievend Genootschap Pictura

GRONINGEN - Bij Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen wordt zondag 10 september de tentoonstelling ‘6kmperuur10mdiep’ geopend. Deze expositie toont het werk van zestien kunstenaars van het gelijknamige collectief.

De kunstenaars onderzoeken in deze expositie thema’s als schoonheid, de menselijke maat en het hier en nu, en plaatsen deze, ieder op geheel eigen wijze, in een ander perspectief. Het kunstenaarscollectief 6kmpuur10mdiep wil niet alleen de oppervlakte bereizen, maar zoekt ook de verdieping, met aandacht voor de achtergrond en ondergrond van ideeën.

Deelnemende kunstenaars

De zestien deelnemende kunstenaars komen uit de drie noordelijke provincies. Zij zijn allen lid van het kunstenaarscollectief 6kmperuur10mdiep. Dit collectief heeft zich ten doel gesteld dat de kunstenaars elkaar inspireren en reflecteren op elkaars werk. De kunstenaars zijn: Lia Brouwer, Ineke van Dongen, Wilma Drooger, Ingeborg Entrop, Janne Heida, Harma Heun, Gerlof Hofman, Ria Neleman, Evelyn van Oosterhout, Wim Peters, Tobi van Ringen, Els Schuch, Mare Sliedrecht, Frea Snijders, Maya Vermeulen en Esther IJssels.
De expositie, die 10 september om 16.00 uur wordt geopend door directeur Han Steenbruggen van Museum Belvédère in Heerenveen, loopt tot en met 22 oktober.