Run2Health: gezondheidstraject voor werknemers

GRONINGEN - 1BALANCE en Run Free Groningen hebben de krachten gebundeld en introduceren Run2Health. Dit is een zes weken durend gezondheidstraject voor werknemers. Deelnemers leren hun mentale en fysieke gezondheid te verbeteren.

“Onze missie is om te zorgen dat mensen beter kunnen omgaan met stress en lekkerder in hun vel zitten. Gezonde voeding en beweging spelen daar een enorm belangrijke rol in”, vertelt Lorraine Luchjenbroers. De voedingsdeskundige is eigenaresse van 1BALANCE. Vanuit haar praktijk aan het Albertine Agnesplein in Stad helpt ze mensen die gezonder willen eten, willen afvallen en meer energie willen.

Gezonde voeding

“Gezonde voeding heeft een positief effect op onze fysieke én mentale gezondheid”, weet Luchjenbroers. “Juist in de tijd waarin we nu leven is gezonde voeding enorm belangrijk. Uit onderzoek blijkt echter dat veel van de producten in de supermarkt bijdragen aan de aanmaak van stress-hormonen en het tot stand komen van een burn-out. Gedurende zes weken leren mensen daarom wat gezonde en ongezonde voeding is en welke impact dit op hun gezondheid heeft. De bijeenkomsten zijn interactief; we gaan bijvoorbeeld zelf aan de slag met het maken van gezonde tussendoortjes. Doordat mensen in groepjes aan de slag gaan, blijven ze elkaar inspireren en motiveren.”

Hardlopen

Naast voeding hebben ontspanning en beweging een bewezen positief effect op onze gezondheid. Aansluitend aan de bijeenkomsten gaan deelnemers daarom hardlopen met Goudje Haadsma, oprichtster van Run Free Groningen. Als running therapeut begeleidt ze mensen met een burn-out, psychische en/ of stressklachten. “Hardlopen is een doeltreffende manier om dagelijkse spanningen los te laten”, vertelt Goudje. “Je loopt letterlijk je hoofd leeg. Hierdoor ervaren werknemers niet alleen minder stress, maar zijn ze er ook beter tegen bestand. Hardlopen kan op elk moment worden ingepland; zowel tijdens de lunchpauze als na werktijd. Het is zowel geschikt voor beginners als gevorderden; iedereen traint op zijn eigen niveau. De focus ligt op beweging en het effect dat dit op je fysieke en mentale gezondheid heeft.”
Meer informatie: www.runfreegroningen.nl of www.1balance.nl.