‘30 Seconds Project’ Gerald Emming in UMCG

GRONINGEN - De Winschoter filmmaker en fotograaf Gerald Emming exposeert tot en met 13 november met zijn ‘30 Seconds Project’ in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Gerald Emming viel eerder dit jaar in de prijzen bij de Canon Grand Prix 2017 (categorie Portret), een van de meest prestigieuze filmprijzen van ons land. Emming gunt zichzelf maximaal dertig seconden de tijd om willekeurige voorbijgangers op straat te fotograferen. Hij gebruikt geen hulpmiddelen zoals flits of reflectiescherm.

Dertig seconden

“Foto’s die in een studio gemaakt zijn met een voorbereiding, make-up, styling, achtergrond en specifiek licht zien er altijd goed uit, maar zo’n sessie duurt al gauw een paar uur. Mijn uitdaging is om te kijken wat ik kan bereiken in dertig seconden, zonder voorbereiding, zonder hulpmiddelen en ook nog eens met mensen die ik niet ken”, zegt de fotograaf hierover. Een deel van zijn foto’s is te zien in de Fonteinstraat op de begane grond, een ader deel in de Blauwe Patio op de eerste verdieping.