Bussen in Stad rijden vaker en krijgen andere routes

Groningen - De binnenstad van Groningen krijgt meer ruimte voor voetgangers en fietsers. De OV-bussen rijden daarom vanaf zondag 3 september niet meer in de Astraat, Brugstraat en Munnekeholm.

De gemeente zet een pendelbus in tussen de Westerhaven, het Akerkhof en het Zuiderdiep; eerst als proef voor een jaar. Deze Pendelbus Binnenstad rijdt overdag om de tien minuten. Een rit kost € 0,50. Voor houders van een Wmo- of Stadjerspas is de pendelbus gratis.

Nieuwe route

De bussen uit Vinkhuizen, Paddepoel, Hoogkerk en Zuidhorn/ Aduard krijgen een nieuwe route. Ze rijden vanaf zondag niet meer door de Brugstraat en Akerkhof, maar gaan langs de Westerhaven en de Eeldersingel naar Zuiderdiep en Hoofdstation. Op het kruispunt van Westerhaven en Aweg legt de gemeente een nieuwe centrumhalte aan.

Q-link groen

Q-link groen wordt uitgebreid met een extra lijn. Lijn 1 gaat rijden tussen Zuidhorn en het Hoofdstation en lijn 2 tussen P+R Reitdiep en station Europapark. Hierdoor ontstaat een frequentere verbinding tussen P+R Reitdiep, station Noord en UMCG. Op werkdagen rijdt de bus overdag zes keer per uur per uur. Lijn 2 neemt de functie van Q-link 5 naar station Europapark over.

Q-link paars

Q-link paars, lijn 5, rijdt een nieuwe route naar P+R Meerstad, via station Noord, UMCG, Ikea en Driebond. De eindbestemming is voorlopig Driebond, halte Odenseweg; omdat P+R Meerstad nog niet klaar is. De verwachting is dat P+R Meerstad half oktober gereed is. Lijn 5 rijdt op werkdagen overdag minimaal vier keer per uur.
Meer informatie: www.qbuzz.nl/gd.