‘Shapeshifters’ in galerie with tsjalling:

GRONINGEN - galerie with tsjalling in Groningen opent het nieuwe seizoen vrijdag 8 september met de duo-expositie ‘Shapeshifters’. De expositie toont werken van de Groninger kunstenaar Sander Wiersma en de Belgische Irja Syvertsen.

De twee kunstenaars in deze expositie bewerken hun bronmateriaal op eigen wijze tot een nieuwe, compleet andere vorm. Overeenkomst in hun werk is een duistere sfeer met ruimte voor een knipoog.

Sander Wiersma

Voor Sander Wiersma zijn kwetsbaarheid en seksualiteit centrale thema’s in zijn werk. Het laatste jaar heeft hij zich toegelegd op het maken van collages met aquarel als ondergrond. Met plaatjes uit mannenmagazines en modeglossy’s stelt hij beelden samen van mythologische figuren. De mannen zijn geïnspireerd op Romeinse en Griekse beelden, en stralen veel kracht en energie uit. Wie inzoomt op de plaatjes waaruit de beelden zijn samengesteld ontdekt echter veel ijdele mannen, vaak met een zekere seksuele ambiguïteit.

Irja Syvertsen

Irja Syvertsen maakt keramieken sculpturen die vaak niet van groot formaat zijn, maar het groteske niet schuwen. Hoewel een zekere invloed van de klassieke kunsten niet te ontkennen valt, zijn juist objecten uit ‘oma’s kast’ vaak een inspiratie. Van kitscherige beeldjes tot plastic speelgoed; ze zijn een belangrijke basis in het humoristische, complexe werk, dat uit veel verschillende elementen is samengesteld. De tentoonstelling loopt tot en met 7 oktober.