Kerkproeverij in Nieuw-Apostolische Kerk

GRONINGEN - De Nieuw-Apostolische Kerk in Groningen doet zaterdag 9 en zondag 10 september mee aan campagne Kerkproeverij. Belangstellen kunnen dat weekend een kijkje in de kerk nemen.

Zaterdag 9 september staat vanaf 10.00 een open huis geprogrammeerd. Belangstellenden kunnen de kerk van binnen bekijken en informatie verkrijgen over de Nieuw-Apostolische Kerk. Teven wordt muziek gemaakt in de kerk. Zondag 10 september wordt om 10.00 uur een kerkdienst gehouden. “We houden elke zondag om 10.00 uur en elke woensdag om 20.00 uur kerkdienst”, vertelt voorganger Simon Aslander. “Voor deze zondag nodigen we belangstellenden van harte uit om een kerkdienst te ‘proeven’.” De campagne is een initiatief van de Raad van Kerken. “De kerkproeverij is overgewaaid uit Groot-Brittannië”, weet Aslander. “Michael Harvey is het initiatief gestart onder de naam ‘Back to Church’.”

Drempel verlagen

De kerkproeverij heeft als doel de drempel om later nog eens te komen te verlagen. “Voor de één is het een mooie gelegenheid weer eens in zíjn of haar kerk te komen, voor de ander een kans het kerkgebouw eens van binnen te bekijken. De kerkproeverij heeft zeker niet tot doel ‘zieltjes’”, stelt Aslander.