P+R Meerstad 14 oktober klaar voor gebruik

GRONINGEN - P+R-terrein Meerstad aan de Driebondsweg in Groningen gaat zaterdag 14 oktober open.

Automobilisten die uit oostelijke richting naar de stad rijden, kunnen hun voertuig achterlaten op dit nieuwe P+R-terrein en met de bus of fiets de reis vervolgen in de stad. De gratis Park and Ride krijgt ongeveer vierhonderd parkeerplaatsen. De opening van de P+R was oorspronkelijk op 3 september gepland. De realisatie van het parkeerterrein liep echter vertraging op door een slappe ondergrond. Daarnaast is de Driebondsweg tot 14 oktober afgesloten, vanwege de aanpassing van rotondes bij de op- en afritten naar de ringweg. Hierdoor is het P+R-terrein tot die datum niet goed bereikbaar voor de bus.

Bus

Vanaf 14 oktober gaat buslijn 5 ook langs P+R Meerstad. Alle haltevoorzieningen zijn dan gereed en het parkeerterrein is gedeeltelijk af. Per uur rijden zes bussen. Lijn 5 rijdt langs het UMCG en het centrum naar het hoofdstation. De gemeente Groningen streeft ernaar de werkzaamheden aan het terrein dit jaar nog af te ronden.

Beter bereikbaar

Aan de randen van de stad liggen naast P+R Meerstad nog vijf P+R’s: Europapark, Haren, Hoogkerk, Reitdiep en Kardinge. Ook Zuidhorn heeft een uitgebreide P+R en bij Leek is er een in ontwikkeling. De parkeerlocaties zijn bedoeld om de stad beter bereikbaar te maken voor automobilisten die naar het centrum willen. Vanaf de parkeerterreinen vertrekken regelmatig bussen naar de binnenstad. Ook staan op de meeste terreinen fietskluizen en afsluitbare fietsenstallingen voor bedrijven. Samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar stimuleert het gebruik van de P+R’s en helpt reizigers slim te reizen en de stad bereikbaar te houden.