Groningen Swim Challenge: 140.000 euro voor UMCG Kanker Researchfonds

GRONINGEN - De vierde Groningen Swim Challenge heeft zaterdag een recordbedrag van 140.000 euro opgebracht voor het UMCG Kanker Researchfonds. Dit bedrag kan nog verder oplopen omdat in de maand september nog enkele aan de Groningen Swim Challenge verbonden activiteiten zijn.

De vierde Groningen Swim Challenge begon voor 120 zwemmers en evenzoveel vrijwilligers om 05.30 uur in Zoutkamp en eindigde rond de klok van 20.00 uur in de Oosterhaven in Groningen. Gedurende die lange dag zwommen teams in estafettevorm van Zoutkamp naar Groningen. Verder zwommen ruim honderd sportievelingen anderhalve kilometer door de diepen (grachten) én vond de eerste Kids Swim ooit plaats. Daarnaast hebben scholen, verenigingen en zwembaden in de provincie Groningen de afgelopen maanden onder de noemer 'Heel Groningen Zwemt!' tal van acties gehouden. Alles bij elkaar kwamen naar schatting vierduizend kinderen in beweging voor Stichting Groningen Swim Challenge.

Arjen Robben

De opbrengst van de vierde Groningen Swim Challenge werd gepresenteerd door Stichting Groningen Swim Challenge-ambassadeur Arjen Robben. De aanvoerder van Oranje reed hiervoor direct na de gewonnen wedstrijd van Bayern München tegen Werder Bremen naar Groningen. “Een geweldig initiatief van de vrijwilligers, een goede organisatie en een prachtige sportieve prestatie van de deelnemers”, aldus de flankflitser. De Bedumer complimenteerde daarnaast nog zijn vader Hans. Hij deed voor de tweede keer mee aan de Swim Challenge.