Kentekenparkeren in Stad

GRONINGEN - De parkeerautomaten in de stad Groningen worden vanaf dinsdag 29 augustus aangepast voor kentekenparkeren.

Automobilisten hoeven nadat ze bij deze automaten hun kenteken hebben ingevoerd niet meer terug naar de auto om een ticket achter de voorruit te leggen.

Paddepoel en De Linie

De eerste parkeerautomaten worden in winkelcentrum Paddepoel en de wijk De Linie ingesteld voor kentekenparkeren. Daarna volgen de overige wijken. Het is de bedoeling dat alle automaten in de stad half september zijn aangepast voor kentekenparkeren. In de betaald parkeergebieden zullen borden automobilisten attenderen op het belang van het onthouden van het kenteken van de auto.

Handhaving

Voor de handhaving maakt de gemeente gebruik van een zogeheten ‘scanauto’. Controleurs kunnen vanuit deze auto kentekens scannen en zien of er betaald is voor het parkeren. Het is de verwachting dat de intensievere controle tot een hogere betalingsbereidheid zal leiden.

Digitaliseringsslag

Met de invoering van kentekenparkeren maakt de gemeente Groningen een digitaliseringsslag in het parkeren op straat. De huidige ‘card only’-parkeerautomaten zijn in 2014/ 2015 aangeschaft. Daarbij is al rekening gehouden met de mogelijkheid tot het later kunnen invoeren van kentekenparkeren.