Campus Trail op Zernike Campus

GRONINGEN - Zernike Campus Groningen vormt vrijdag 15 september het decor voor de Campus Trail. Dit is een nieuw hardloopevenement, georganiseerd in het kader van het vijftigjarig bestaan van het (ACLO) Sportcentrum van Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen.

Het 6,5 kilometer (4 mijl) lange parcours voert over de Zernike Campus. Niet alleen door straten en parken, maar ook dwars door gebouwen. Start en finish zijn bij het ACLO Sportcentrum. De Campus Trail is een initiatief van Campus Groningen, het Sportcentrum, ACLO, Lode Holding en Bedrijvenvereniging WEST.

Beweging cruciaal

“Een actief evenement op de Campus waarmee Healthy Ageing zichtbaar wordt, was lange tijd een wens van Lode Holding”, zegt directeur Johannes Wolters van Lode Holding. “Wij geloven dat beweging cruciaal is voor gezondheid, functioneren en presteren. Onze business is gericht op het betrouwbaar meten en monitoren van bewegen en prestatievermogen. We vinden het geweldig dat dit evenement op ons eigen terrein plaats zal vinden en laten graag zien wat we in huis hebben.”
De eerste Campus Trail begint om 14.00 uur. Inschrijven kan via campus.groningen.nl/events/campus-trail. Er worden maximaal duizend sportievelingen toegelaten.