Schilderijen Betty Jonker in UMCG

GRONINGEN - In het restaurant in de Fonteinstraat in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) worden tot en met 31 oktober kleurrijke schilderijen tentoongesteld van Betty Jonker.

De in Emmen woonachtige Betty Jonker begon haar artistieke loopbaan als tekendocente. Daarna was zij 25 jaar mede-eigenaar van een reclameadviesbureau en ontwierp zij voor nationale en internationale organisaties. In 2001 nam zij afscheid van de reclamewereld en kreeg ze tijd om zich te focussen op het schilderen. Jonkers penseelstreken zijn trefzeker en krachtig; vrolijkheid en kleur staan centraal. Dit levert zeer kleurrijke impressies op van geabstraheerde, uitvergrote tulpen, mensen, landschappen en dieren.

Betty Jonker

Betty Jonker is medeoprichter van de Dutch Florence Biënnale Artists, was jurylid van het internationaal selectiecomité voor World Art Vision, Cancun, Mexico en de Elephant Parade, Emmen. Zij exposeerde onder meer in Amsterdam, Antwerpen, Barcelona, Berlijn, Gothenburg, Florence, Parijs, Turijn, Mexico, Monaco, Vietnam en Parijs.